Diş Estetiği


Diş Estetiği Nasıl Yapılır?

Diş estetiği nasıl yapılır sorusunun tek bir cevabı olmamakla birlikte gülüş tasarımı yani diş estetiği uygulamalarında en sık başvurulan yöntemler şunlardır:

Lamina Porselen (Yaprak Porselen) Uygulaması Nedir?

Lamina porselen uygulaması, özellikle ön dişler için yapılan ve bu dişleri hem şekil hem duruş hem de renk bakımından pozitif yönde değiştiren bir estetik yöntemidir. Dişlere estetik bir görünüm kazandıran lamina (yaprak) porselen uygulaması ile bakımlı, temiz, doğal ve sağlıklı görünen dişler elde etmek mümkündür. Gülüş estetiği veya diş estetiği uygulamalarında en sık kullanılan yöntemler arasında olan lamina porselen uygulaması, çok kısa sürede gerçekleştirilebilen bir estetik yöntemidir.

Lamina Porselen (Yaprak Porselen) Uygulaması Nasıl Yapılır?

Teknolojik imkanlardan yararlanılarak 3D tasarım ile hazırlanır ve kalıcı işlem yapılmadan önce kişiye dişlerin nasıl görüneceği somut bir şekilde gösterilir. Böylece hiçbir riske girmeden işlem sonrasında dişlerin nasıl görüneceği belirlenmiş olur. Yapıştırma aşaması da oldukça kısa süren bu gülüş estetiği uygulamasındaki en önemli nokta, kullanılan malzemenin kalitesidir.

Tam Seramik Diş Kaplama Nedir?

Tam seramik kaplama, metal malzeme kullanılmadan dişlerdeki çürük, kırık, çatlak ya da sararma gibi sorunların çözümünde sıklıkla kullanılan bir uygulamadır. Metal malzeme içermeyen bu yöntem, estetik görünümünü uzun süre korur.


Diş İmplantı


Diş İmplantı Nedir?

Diş implantı, titanyum malzemeler kullanılarak hazırlanmış vidaların diş köklerine yerleştirilmesi ve kullanılacak protez dişlerin, bu vidalar yardımıyla sabitlenmesi işlemidir. Diş implantının avantajları arasında, sadece eksik dişlerin olduğu bölgelere uygulanabilen bir işlem olması da gösterilebilir. Diş implant tedavisi sırasında, sağlam olan diğer dişlerin kesilmesi veya başka işlemlerden geçirilmesi gerekmez. Dolayısıyla diş implant tedavisi, sadece eksik dişlerin bulunduğu alanlara uygulanabilir.

Diş İmplantı Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Diş implantı tedavisi yalnızca çene, yüz ve kemik gelişimini tamamlamış kişilere uygulanabilen bir işlemdir. İmplant tedavisi yapılacak kişinin, 18 yaşını doldurmuş olması gerekir, gelişim çağındaki bireylere diş implantı uygulanamaz.

Erişkin kişilere diş implantı uygulanırken de bazı kriterler göz önünde bulundurulur. Bu tedavinin öncesinde çekilen röntgenler yardımıyla kişilere diş implantı tedavisinin yapılıp yapılamayacağı belirlenir. Bazı kronik rahatsızlıkların söz konusu olduğu bireylerde ise diş implantı tedavisi şu şartlarda yapılabilir:

Diş İmplantının Ömrü Ne Kadardır?

Diş implantının ömrü, gerekli bakım ve kontroller düzenli olarak yapıldığında 25 - 35 yıla kadar uzayabilmektedir. Bu noktada önemli olan implant tedavisi yaptıran kişilerin, rutin kontrol ve bakımlarını özenle takip etmeleridir.

Diş İmplantının Faydaları Nelerdir?

Diş implantı, diğer sağlam dişlerle uyumlu bir şekilde tasarlandığından estetik ve doğal bir görünüm oluşturur. Aynı zamanda günlük yaşam içerisindeki yemek yeme, konuşma, gülümseme gibi faaliyetlerin de rahatlıkla gerçekleştirilmesine olanak tanır. Bu uygulamanın önceliği, diş fonksiyonlarını geri kazanmak olsa da dişlere kazandırdığı güzel görünümden dolayı diş estetiği olarak da gösterilebilir.

Gün içerisinde rahatlıkla gülümseyebilmek, akıcı bir şekilde konuşabilmek ve zorlanmadan yemek yiyebiliyor olmak implant tedavisinin önemli artılarındandır. Bu artılar, yaşam kalitesini artırdığı gibi aynı zamanda bireylerin ruh hallerini, özgüvenlerini ve sosyal yaşamlarını da olumlu yönde etkiler.


Diş Kaplama


Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Öncelikle dişteki çürük eski restoratif materyaller ya da eski dolgular gibi, şüpheli oluşumların tamamıyla temizlenmesi gerekmektedir ve dişlerden kullanılacak materyal kalınlığı kadar dişlerde küçültme yapılır.

Diş Kaplama Kimlere Uygulanır ya da Uygulanmaz?

Diş kaplama uygulaması; gelişim çağındaki çocuklarda, 18 yaşını doldurmamış bireylerde çoğunlukla önerilmez. Ancak bazı durumlarda uygulanması zorunlu olabilir.

Diş Kaplamanın Avantajları Nelerdir?

Diş kaplamanın avantajı estetik ve fonksiyon açısından kırık, problemli, çürük, zayıflamış ve rengi değişmiş dişlerin orijinal hallerine dönmesi ya da daha estetik hale getirilmesidir.

Kaplama Hangi Sorunları Çözer?

Dişlerde kırık olmasında, renk problemlerinde kullanılır. Köprü olarak düşünüldüğünde de, diş eksikliklerinin tamamlanmasında kullanılır.

Diş Kaplama Uygulamasının Kalıcığı Nedir?

Bilimsel anlamda 7 ile 10 yıldır. Çünkü diş kaplamaları dişlere yapıştırıcılar ile uygulanır. Bu yapıştırıcılar zamanla tükürük ve ağız içerisindeki ısı dengesine bağlı olarak erime gösterebilir. Yapıştırıcının eridiği bölgelerde bakteri sızıntısı oluşabilir ve kaplamalarda uzun dönem çürüklere ve diş eti enfeksiyonlarına neden olabilir.

Diş Kaplama Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Kullanılan materyalin tipine ve uygulanan sisteme özgü olarak süre değişebilir. 1 günde tek seanstan, 10 güne kadar uygulama süresi vardır. Tek diş kaplaması bir saatte de uygulanabilir. Bir kişi, ağzının içerisinde bütün dişlere kaplama yaptırmak istiyorsa bu süre uzayabilir. Ayrıca çok sayıda kaplama ya da köprü protezlerinde de bu süre uzayabilmektedir.

Tüm bu kaplamalar; dişin tamamıyla küçültülmesi ile uygulanan “tam kaplamalar” olarak sınıflanmaktadır. Dişin önü, arkası ve yan kısımları tamamıyla küçültülerek yapılır. Bir de kısmi kaplamalar vardır. Dişin sadece bir kısmının aşındırılıp kaplandığı uygulamalar mevcuttur. Bunlar çoğunlukla yaprak porselenlerdir. Özellikle ön dişlerde uygulanması çok popüler olmuştur. Dişin görünen kısmına ince bir porselen tabakanın yapıştırılması ile uygulanır. Dişin iç kısmı ve dilin temas ettiği kısımlara herhangi bir uygulama yapılmaz. “Kısmi kaplama” ya da “bölümlü kaplamalar” da denilmektedir. Bu uygulamalarda diş tamamıyla kaplanmaz ve dişte çok az bir madde kaybı olmaktadır.


Diş Beyazlatma


Diş Beyazlatma

Sağlıklı ve estetik görünen bir gülümseme için sıklıkla başvurulan yöntemlerden biri diş beyazlatma uygulamasıdır. Hem ağız sağlığını hem de kişilerin sosyal yaşamındaki özgüvenlerini oldukça pozitif etkileyen bu uygulama, daha temiz ve bakımlı bir görünümün ilk adımlarından biridir.

Diş sararması nasıl geçer sorusunun en sık tercih edilen çözümleri arasında diş beyazlatma yöntemleri gösterilebilir. Dişlerde zaman içerisinde çeşitli sebeplerden dolayı oluşan sararmaları ve lekeleri temizlemenin en etkili yollarından biri olan diş beyazlatma, oldukça kolay ve kısa sürede sonuç veren bir uygulamadır.

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma, diş hekiminin genel bir ağız muayenesi sonrasında kişi için en uygun yöntemi belirleyerek gerçekleştirdiği estetik bir işlemdir. Bu yöntemler arasında su bazlı jeller ile yapılanlar ve lazer kullanılarak gerçekleştirilenler gibi birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Diş beyazlatma yöntemleri, diş hekimleri tarafından uygulanır. Bu işlem için kullanılan bazı yöntemlerde ise kişiler, hekim kontrolünde jelleri kendileri de uygulayabilir.

Diş Beyazlatma Ne Kadar Kalıcı?

Diş beyazlatma uygulamasının etki süresi 1- 3 yıl aralığında olabilir. Bu süre çoğunlukla kişilerin diş bakımına gösterdikleri özene göre azalıp artabilir. Diş beyazlatma işlemi sonrasında günlük diş bakımının aksatılmadan devam ettirilmesi sayesinde dişlerin beyaz kalma durumu yıllarca sürebilir.

Diş beyazlatma kalıcı bir işlemdir fakat tıpkı dişlerin zaman içerisinde yiyecek - içecek faktörlerinden etkilenerek sararması gibi beyazlatma işlemi yapılan dişlerde de ağız bakımı ihmal edilirse sararmalar yeniden görülebilir.

Diş Beyazlatma Faydalı mı?

Diş beyazlatma faydaları arasında en çok öne çıkan, kişinin sosyal yaşamına olan olumlu anlamdaki katkılarıdır. Sararmış ve lekeli dişler, günlük hayatta kişilerin ruh hallerini negatif olarak etkileyebilir. Gülümsemekten çekinme, konuşurken ağzını kapatma refleksi gibi kişiyi rahatsız edebilecek birçok duruma sebep olabilir. Diş beyazlatma işlemi sayesinde çok kısa bir sürede temiz, sağlıklı ve bakımlı görünen dişlere sahip olmak mümkün olduğundan, bu işlemi yaptıran kişilerin de hem mental hem de durumlarında faydalı etkiler görülmektedir.

Diş estetiği ya da gülüş estetiği uygulamaları arasında ilk sıralarda yer alan diş beyazlatma işlemi, ağız temizliği bakımından da faydalı etkiler gösterebilmektedir. Ayrıca diş beyazlatma uygulaması yaptıran kişilerin, işlem sonrasında ağız bakımlarına çok daha özen gösterdikleri ve bu sayede ağız ve diş sağlığının olumlu anlamda etkilendiği söylenebilir.

Diş Beyazlatmanın Zararı Var mı?

Diş beyazlatma zararlı mı sorusunun en genel cevabı ‘’hayır’’dır ancak ağız içerisinde farklı problemler varsa diş beyazlatma işlemi yapılamayabilir. Bunun kararını verebilmek için hekiminiz, beyazlatma işlemi yapmadan önce genel bir muayene gerçekleştirir. Bu muayene sonucunda ağız sağlığı üzerinde diş beyazlatmanın zararları olup olmayacağı anlaşılır.

Kliniğimizde kullanılan diş beyazlatma yöntemlerinde ağız sağlığına öncelik verildiğinden bu işlemin herhangi bir zararı ya da yan etkisi yoktur. Uzman doktorlarımız tarafından yapılan diş beyazlatma uygulamalarının öncesinde genel bir muayene yapılarak ağız ve diş yapısına en uygun beyazlatma yöntemleri belirlenir. Eğer çürük, diş çekimi veya benzeri nedenlerden dolayı diş beyazlatma işlemi yapılamıyorsa istenen görünümü sağlayacak farklı alternatifler (kaplama vs.) önerilebilir.

Diş Beyazlatma Ağrı Yapar mı?

Diş beyazlatma acılı veya ağrılı bir uygulama değildir. Hatta diş beyazlatma işlemi sırasında ağızda rahatlama ve ferahlık hissi baskındır. Ancak diş beyazlatmanın gerçekleştirildiği gün ve bunu takip eden 1 - 2 gün boyunca dişlerde, sıcak ya da soğuk besinlere karşı hassasiyet görülebilir.

Diş Beyazlatma İşlemi Uzun Sürer mi?

Diş beyazlatma işleminin klinikte gerçekleştirilen kısmı ortalama 1 - 2 saat gibi bir sürede tamamlanır. Sonrasındaki birkaç gün ise doktorunuzun tavsiyeleri doğrultusunda evde bazı uygulamalar yapmanız gerekebilir. Diş beyazlatma fiyat bilgileri, tercih edilen beyazlatma yöntemi ve uygulanacak işlemlere göre değişiklikler gösterebilir.


Diş Doktoru : 

Diş Doktoru:

Diş Doktoru:


Diş Doktoru:


Diş Doktoru : 

Diş Doktoru:

Diş Doktoru:


Diş Doktoru:


Diş Doktoru : 

Diş Doktoru:

Diş Doktoru:


Diş Doktoru: